Over ons

Over ons

Heemkundegroep De Mierden is in 1993 opgericht met als doel de lokale geschiedenis van Hooge, Lage Mierde en Hulsel dichterbij te brengen. Dit doen wij door te publiceren (o.a. tijdschrift Steen voor Steen eerder), diverse tentoonstellingen en andere activiteiten.

Daarnaast willen wij nieuwe initiatieven ontwikkelen om geschiedenis dichter naar “de mensen” te brengen. Wij willen hierbij zoveel mogelijk verschillende doelgroepen bereiken: iedereen van jong tot oud, gezinnen, mensen uit de buurt en van ver weg enzovoorts.

Welkom! 

Binnen onze heemkundegroep zijn mensen actief op meerdere onderwerpen: stamboomonderzoek, onderzoek naar huizen en andere panden, bronnenonderzoek, archeologie en natuurlijk beeld en geluid.
Heb je hulp nodig of heb een vraag over een onderwerp over de geschiedenis van onze streek, laat het weten via info@hkgdemierden.nl 

Ons logo is opgebouwd met de hoofdletters H en M.

De H staat zowel voor Heemkundegroep als voor Hulsel, de M voor de Mierden. De ene ‘poot’ van de H vormt een kant van een kerktoren, symbool voor de invloed van geloof, kerken en parochies in onze geschiedenis.
De andere ‘poot’ van de H vormt de stam van een boom, symbool voor natuur en daarmee samenhangende activiteit in al haar facetten.
De twee ‘dakjes’ van de M staan voor de daken van de huizen en andere gebouwen van onze dorpen.
Het boek daaronder symboliseert enerzijds het lezen en bestuderen van bestaande bronnen, anderzijds ook het publiceren van onderzoeksresultaten en verhalen. Het geheel is omvat door een cirkel die de eenheid van de Mierden en Hulsel benadrukt.

Als heemkundegroep zijn wij onderdeel van de koepel onder Brabants Heem.

Binnen de gemeente Reusel – de Mierden is ook HWR Reusel actief, met name in de kern Reusel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *